Oferte Cereri Pierderi Povesti Rase Membri
Sealyham Terrier

Descriere
- Este un caine de talie mica, musculos, cu aspectul patratos.
- Are capul potrivit, usor lunguiet si conic, botul patrat, cu barba.
- Are urechile potrivite, triunghiulare dar usor rotunjite la varf, in forma de V, mentinute ridicate atunci cand este in alerta.
- Are coada scurta, ca un ciot, este taiata la nastere. Este purtata in pozitie verticala.
- Blana este dubla, stratul interior fiind pufos, moale si scurt, iar cel exterior aspru, sarmos, drept. In zona abdomenului si pe picioare, blana este mai lunga si atinge pamantul. Culoarea blanii este in mod obligatoriu alba. Pot exista pete galbui, verziu deschis sau maro, pe bot sau urechi.

Temperament
- Sealyham Terrier  este un caine viteaz, activ, energic.
- Are nevoie de miscare si de activitati care sa il mentina ocupat. Daca spatiul de miscare este larg, este foarte posibil ca sa dispara toata ziua, si sa isi faca de cap. Ii place sa cutreiere si sa hoinareasca prin spatii largi. Nu s-ar adapta la vita in apartament.
- Poate fi cateodata galagois, are tendinta de a latra la orice zgomot.
- Sealyham Terrier  este un caine foarte devotat stapanului sau, dar rezervat cu strainii, uneori poate fi chiar agresiv cu acestia.
- Are nevoie de socializare si dresaj.

Inaltime
- Intre 26 - 32 cm.

Greutate
- Intre 9 - 11 kg.

Boli
- Este intalnita cel mai des, displazia de sold.
- Trebuie acordata atentie mare la alimentatie, deoarece Sealyham Terrier are tendinta de a manca peste masura, deci poate lua foarte mult in greutate.
- Poate suferi de diverse boli oculare, cea mai intalnita fiind cataracta.
- Pot apare, dar mai rar, tulburari nurologice, care pot duce la aparitia unor crampe musculare puternice.
- Blana are nevoie de periaj des, mai ales cea de pe picioare si piept. De cateva ori pe an, este necesara tunderea blanii, pentru regenerare.

Speranta de viata
- 12 - 14 ani.

Relatia cu copiii
- Se intelege foarte bine cu copiii, daca acestia nu il sacaie. Este foarte sensibil la grosolaniile pe care acestia le pot face.

Relatia cu alte animale de companie
- Daca a fost dresat si socializat in acest sens, tolereaza alte animale de companie sau alti caini. Insa cateodata are tendinta de a deveni agresiv fata de alti caini.

© 2008 - Caini.Ro